Ohranite vaše najlepše in najbolj cenjene momente

Pri Fotoartu vam nudimo širok nabor okrasnih okvirjev različnih velikosti, oblik in barv.

Kako vam bodo fotografije polepšale vsakdan, če pa jih skrivate v škatlah, nekje v omari ali pa v celo kleti?

Naj vaši spomini zaživijo v FOTOART okvirjih

Okvirjene fotografije so zares eden izmed najlepših načinov, kako se razveseliti, saj tako prikličemo topel moment, ki smo ga preživeli v preteklosti in oživimo še tiste najgloblje spomine na katere je vedno lepo pomisliti.
Naj se naši okvirji popolno podajo v vaš dom

Nasveti za izbor okvirja, ki se bo čudovito podal v prostor

1.

Pri izbiri okvirja, se nikoli ne ozirajte preveč na specifične barve na fotografiji ali sliki, temveč za izbor okvirja upoštevajte celotno barvno sestavo fotografije ali slike.

2.

Za preproste in vsakdanje fotografije izberite okvir svetlejše barve, za tiste bolj elegantne in formalne pa izberite okvir temnejših barv.

3.

Pomembneje je, da barvo okvirja izberete glede na dekoracijo v vašem domu in ne glede na specifično barvo na fotografiji. Privoščite si okvir, ki bo poudaril trenutno dekoracijo v vašem domu.

4.

Če želite, da slika ali fotografija zares izstopa se izognite okvirjem, ki so v isti barvi, kakor je barva vaše stene.

Najpogosteje izbrane vrste okvirjev

Obstaja nešteto barv in velikosti okvirjev, vendar le nekaj vrst okvirjev je še posebej popularnih: leseni okvirji, črni ali beli okvirji ter okvirji s svetlikajočim finišem. Ko pravilno uporabimo te vrste okvirjev bomo uspešno poudarili fotografijo ali sliko.

Leseni okvirji za fotografije ali slike

Zato, ker je les naraven material ponuja topel in klasičen izgled. Leseni okvirji se gibljejo vse od svetlih pa do temnih barv. Z lesenim okvirjem lahko čudovito poudarimo in dodamo dodaten kontrast k naši sliki ali fotografiji.

Fotografije s toplejšimi toni barv, kot so na primer rdeči, rjavi in oranžni toni – najbolje izgledajo v okvirjih temnejše barve – les mahagonija in oreha.

Med tem, ko se slike s hladnejšimi toni barv, kot modri, zeleni in vijolični bolje kombinirajo z okvirji svetlejših barv – les javorja in smreke.

Črni ali beli okvirji za slike

Ko boste sliko postavili v enobarvni okvir, kot je to bela ali črna barva, lahko zares poudari lepoto slike, če ga pravilno uporabimo.

Črni okvirji ponujajo eleganten in klasičen izgled, medtem, ko beli okvirji poudarjajo vsakdanjost in naravnanost k naravi.

Črni okvirji bodo tako poudarili temnejše tone v sliki in se bodo čudovito igrali v kontrastnem razmerju s svetlejšimi toni, zato se priporoča, da ga uporabimo takrat, ko so na sliki prisotni tako temni, kakor svetli toni.

Beli okvirji poudarijo sliko na podoben način, kakor to storijo črni okvirji, le da poudarijo črnino ter povežejo svetlejše tone v ozadju.

Okvirji z ”metallic finišem”

Okvirji s svetlikajočem ali metallic finišem, dodajo domu modern in trendi vtis. Poudarijo barve na sliki in jih naredijo bolj živahne in privlačne na pogled. Okvirje s svetlikajočim finišem izberemo za družinske portrete, čudovite pokrajine ali poročne fotografije. Slike s premikajočo vsebino je bolje, da umestimo v okvirje bele ali črne barve.

Izberite pravo velikost okvirja za okvirjanje spominov

Majhni formati okvirjev, kakor so to na primer 7×7 cm in 10×15 izpadejo zelo lepo na knjižnih policah, nočnih omaricah ali pa, kakor poživitev na raznih regalih.

Med tem, ko večji formati okvirjev 20×25 cm in 27×27 cm pustijo svoj odtis na prostoru in čudovito zapolnijo prazne stene in, če na vaših hodnikih stene samujejo vam svetujemo, da nanje obesite okvirjene fotografije in s tem ustvarite občutek galerije.

Pri izbiri okvirja bodite pozorni na njegov stil

Polepšajte svoj dom in izberite okvirje, ki se bodo podali vašem že obstoječem izgledu vašega doma, če je vaš dom klasično opremljen vam svetujemo, da na stene in pa na police postavite okvirje v beli ali črni barvi. Za doprinos toplote v sobo, vam svetujemo, da posežete po okvirjih s svetlečim finišem.

Kam lahko postavimo okvir s sliko ali fotografijo?

Seveda, da lahko okvirjeno sliko ali fotografijo postavimo kamorkoli pa naj bo to polica ali jo obesimo na steno, vendar pa le moramo pri tem upoštevati manjša pravila, saj bo zelo velika slika, v prostoru polnemu stvari izgledala preprosto odveč ali pa celo prevelika. Medtem, ko se bo zelo majhna slika na veliki in prazni steni preprosto izgubila.

fotoart-okvirji-ponarocilu-nakup-trgovina
Potrebujete okvir po naročilu ali več informacij?

Pokličite nas na (03) 898 14 70
Pišite nam na [email protected]

Ali v naši ponudbi okvirjev niste našli takšnega, ki ustrezal vašim željam? Ali pa imate unikatno fotografijo ali sliko, ki potrebuje poseben okvir? Za te primere smo vedno dosegljivi na e-poštnem naslovu ali na telefonski številki. Prepričani smo, da bomo našli pravi okvir za vaše želje.